Linkek a témában:
Japán Szaké és készítése
A szaké a Japánoknál nemzeti italnak számít. Sokszor emlegetik japán rizspálinkaként, ez azonban tévedés, mert a szaké alapjául szolgáló gabonából nem párlatot főznek, hanem hordókban erjesztik. Más szóval a szaké egy amolyan borfajta csak rizsből készül.
Szaké, avagy fehérbor másképp + Négy fajta szaké-készítési technológia
A szaké, hűvösre hűtve, mint a fehérbor, már nem csak az „egzotikus” japán ételek kísérője többé. A szaké, hűvösre hűtve, mint a fehérbor, már nem csak az „egzotikus” japán ételek kísérője többé.
Rizsbor angol recept szerint
Áztasd a rizst a 2,25 l vízben 6 napig, keverve..
Házi Martini rizsből
Fügével, datolyával, egyéb aszalt gyümölcsökkel, bodzavirággal, vagy akácvirággal is isteni. Ha vaníliacukrod van csak, azt forrás után tedd bele, el ne keserítse.