Linkek a témában:
Japán Szaké és készítése
A szaké a Japánoknál nemzeti italnak számít. Sokszor emlegetik japán rizspálinkaként, ez azonban tévedés, mert a szaké alapjául szolgáló gabonából nem párlatot főznek, hanem hordókban erjesztik. Más szóval a szaké egy amolyan borfajta csak rizsből készül.
Házi Martini rizsből
Fügével, datolyával, egyéb aszalt gyümölcsökkel, bodzavirággal, vagy akácvirággal is isteni. Ha vaníliacukrod van csak, azt forrás után tedd bele, el ne keserítse.
Szaké, avagy fehérbor másképp + Négy fajta szaké-készítési technológia
A szaké, hűvösre hűtve, mint a fehérbor, már nem csak az „egzotikus” japán ételek kísérője többé. A szaké, hűvösre hűtve, mint a fehérbor, már nem csak az „egzotikus” japán ételek kísérője többé.
Rizsbor angol recept szerint
Áztasd a rizst a 2,25 l vízben 6 napig, keverve..